Refuting evolution

L’altre dia per Twitter corria aquest vídeo i crec que és interessant fer-hi una ullada perquè té certa relació amb l’apunt anterior, què me’n dieu?


2 comentaris

 • JRoca_Font

  25/02/2012 10:53

  Laura,
  estem d’acord que l’escola no és del tot laica entre d’altres coses perquè la societat catalana actual té una important base cristiana i això es veu en les festes, calendari, etc.. Hi ha escoles on sí que es parlen d’altres religions i dels festivitats/ritus pagans, crec que depèn de com enfoquen el que seria l’alternativa a la religió catòlica. Jo mateix n’he parlat moltes vegades amb els meus alumnes però com he comentat en l’apunt anterior mai m’he posicionat. La meva no resposta a preguntes d’aquest caire respon només a un intent de no influir en criatures que generalment no tenen prou clares coses d’aquest tipus, si treballés a secundària probablement em posicionaria sense remordiments.
  Gràcies per comentar.
  Salut

 • Laura Grau

  23/02/2012 10:39

  Pobres criatures!! Això sí què és adoctrinament. :-((
  I enllaçant-lo amb el teu apunt anterior, és per aquest motiu que trobo interessant, fins i tot necessari, que si un infant pregunta obertament al seu mestre : “Creus en Déu?”, aquest pugui respondre-li amb honestedat.
  Normalment, només ho fan tranquil.lament els que hi creuen. I em sembla que això resta pluralitat i potser fomenta la creença, en els petits, que tothom hi ha de creure. A l’escola (com a norma) es celebra el Nadal catòlic, es canten nadales que parlen explícitament de Déu, es fa Religió (optativament)…En canvi no es celebren festivitats/ritus pagans ni s’aprofita per parlar de les moltes altres religions existents.
  Tot això ens ho estalviaríem si l’escola fos de debó laïca.
  Moltes gràcies per obrir el debat, Jordi. ;-)

  Laura

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús