El Consell Escolar de Catalunya demana la retirada de la llei Wert

S. SÁNCHEZ, O. MARCH. Barcelona

El plenari del Consell Escolar de Catalunya ha aprovat una declaració institucional per reclamar la “retirada” de l’avantprojecte de llei de reforma educativa del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que considera “inacceptable” perquè “menysté la llengua i la cultura catalanes en l’ensenyament”.

El text del Consell Escolar, al qual s’han adherit el Govern, CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP, denuncia la llei Wert perquè “impossibilita la continuïtat de l’escola inclusiva i del sistema d’immersió lingüística en establir la segregació dels alumnes per raons de llengua”.

Per al Consell Escolar de Catalunya, la proposta de Wert “és inconsistent amb la realitat educativa catalana, és incompatible amb el marc estatutari vigent i expressa la voluntat intervencionista d’alterar substancialment el sistema educatiu”.

El text del Consell Escolar fa una defensa del sistema d’immersió lingüística i un afermament de “l’ús del català com a llengua vehicular i d’aprenentatge i alhora garantir el domini del castellà, en un context sempre caracteritzat per l’absència de conflictivitat i l’harmonia escolar en l’àmbit lingüístic”.

Defensa també l’aplicació de l’Estatut i la llei d’educació de Catalunya (LEC), que han “consolidat un model pedagògic i de convivència eficaç i respectuós amb tots els alumnes” basat en “la històrica voluntat integradora de Catalunya que es tradueix en la no separació dels alumnes per raó de llengua”.

1 comentari

  • Jenny

    18/07/2014 6:36

    It’s woerudfnl to have you on our side, haha!