Wert: “El que fem és aplicar la sentència del Tribunal Constitucional”

JOAN FAUS. Madrid

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en la seva arribada a la conferència sectorial  d'educació / EFE El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, en la seva arribada a la conferència sectorial d’educació / EFE

El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ha dit aquest dimarts que és “radicalment fals” que la reforma educativa vagi en contra de la immersió lingüística. “No és cert que si es llegeix norma hi hagi cap element que menysvalori la importància curricular del català”, ha assegurat en una roda de premsa posterior a la conferència sectorial.

Wert sí que ha admès que la reforma inclou la novetat d’establir un “mecanisme” per evitar que el “dret” a atendre l’escola en castellà com a llengua vehicular “quedi en una mera declaració”.

Ha insistit que la reforma no busca “canviar el règim lingüístic del català”, que no envaeix competències, sinó que es limita a “aplicar la jurisprudència del Tribunal Constitucional”, en referència a la sentència de l’Estatut i a resolucions posteriors del Tribunal Suprem, que segons el ministre “no s’estan complint i han de tenir efectivitat”.

També ha criticat que la consellera catalana, Irene Rigau, hagi abandonat la reunió, i ha anunciat que el 19 de desembre tindrà lloc una altra conferència sectorial.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús