Som Escola: “La nova llei espanyola és com benzina al foc de la tensió entre Catalunya i Espanya”

M. COLOMER. Barcelona

“És com tirar benzina al foc en la situació de tensió que hi ha, com mai hi havia hagut, entre Catalunya i Espanya. Per ells farà”. Amb aquesta contundència, Josep Maria Cervelló, membre del sindicat USTEC i de la plataforma Som Escola ha advertit que la nova llei espanyola d’educació posa en risc el model pedagògic que ha construït els últims 35 anys la societat catalana i obre la porta definitivament a la segregació per motius de llengua. Per això ja ha anunciat que la plataforma cridarà a una gran mobilització en defensa de la llengua i l’escola catalanes.

Cervelló ha comparegut al costat de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i d’integrants de la Plataforma per la Llengua i del CIEMEN davant el que han qualificat com una “emergència” d’abast nacional. D’entrada, l’entitat instarà la totalitat dels centres educatius integrats en la xarxa educativa catalana a subscriure un pronunciament inequívoc de rebuig de la nova llei.

 

Insubmissió governamental davant una nova “agressió”

Si bé l’entitat, que s’ha assabentat aquest mateix dilluns de les intencions del govern espanyol, encara no ha pogut concretar la resposta que articularà al que consideren una “atrocitat”, sí que han alertat que com que es tracta d’una llei orgànica espanyola, a la Generalitat no li quedarà més remei que la “insubmissió”. El cert, però, és que Som Escola entén que més enllà de l’atac a la llengua, el que fa el govern espanyol és passar per damunt de l’autoritat del Parlament de Catalunya en matèria educativa.

“El combat específic per l’escola catalana és un gra de sorra en un gran moviment del poble català respecte del dret a decidir el seu futur”, ha assegurat Cervelló. A més, no s’han estat de qualificar com un “acte de covardia política” que el govern espanyol del PP hagi esperat que passessin les eleccions catalanes per anunciar una llei tan agressiva des de l’òptica social catalana. Un altre front en un procés de voladura diària dels ponts.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús