Retallada del 50% a les escoles bressol municipals

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per exigir-li que el Govern compleixi el seu “compromís” amb les escoles bressol municipals. Els municipis rebutgen la última proposta de la conselleria d’Ensenyament, que planteja una aportació de 875 euros per plaça, més del 50% per sota dels 1.800 euros que donava fa dos any (i que ja va retallar a 1.600 euros pel curs passat i de nou a 1.300 per aquest).

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, explica que la intenció del seu departament era, per al curs que ve, fixar aportacions diferents a cada municipi en funció del seu nivell de renda, però les entitats municipalistes com la FMC no van acceptar aquest canvi. Així doncs, Rigau va proposar 875 euros per tothom. La proposta de la consellera planteja que les famílies paguin el 50% del cost de la plaça (fins ara pagaven teòricament un 33%, mentre la Generalitat i l’ajuntament en pagaven els altres dos terços) perquè Govern i municipi passin a aportar un 25% cadascun.

Rigau, però, calcula que el cost d’una plaça d’escola bressol és de 3.420 euros anuals, de forma que el que pagaria la família serien 171 euros al mes (1.710 anuals). Però la FMC denuncia que la pròpia Generalitat estima un cost per plaça de 7.100 euros per plaça a la quarantena d’escoles bressol que són de la seva titularitat, mentre que un estudi de la Diputació de Barcelona situa el cost mitja en 5.485 euros anuals per plaça.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús