El Govern recorrerà la decisió del TSJC per evitar esquerdes al model d’immersió lingüística

El Govern recorrerà la resolució del TSJC per evitar que hi hagi esquerdes al model d’immersió lingüística aplicat a l’escola catalana. Ho va anunciar la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en una compareixença el mateix dia que es van fer públiques les sentències en favor de quatre noves famílies que demanaven l’escolarització en castellà.

Rigau presentarà un recurs perquè entén que la decisió judicial contradiu el que estipula la llei d’educació de Catalunya (LEC), que fixa l’atenció individualitzada en castellà només per al segon cicle d’educació infantil (dels 3 als 6 anys). Segons la consellera, la sentència obre la porta a que les famílies demanin aquesta atenció en totes les etapes no universitàries i per això es presentarà recurs.

La consellera també ha detallat que en el període de preinscripció per al curs 2012-13, un 4,38% de la famílies que han matriculat el seu fill a P-3 no entén cap de les dues llengües (ni català ni castellà), un 7,2% només comprèn el castellà, un 15,8% només entén el català i el 52,5% restant entén tant el català com el castellà.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús