Tota la comunitat educativa, unida contra les retallades

 

 

Ball de xifres pel que fa al seguiment de la vaga del 22 de maig per protestar contra les retallades en educació aprovades pels governs espanyol i català. Els sindicats han xifrat al voltant del 60% el seguiment de la jornada de vaga. Així ho ha dit Roser Font, d’UGT, que ha qualificat la vaga d”històrica” perquè ha aconseguit unir tota la comunitat educativa.

Des de CCOO, Montse Ros ha explicat que la convocatòria anava dirigida als 150.000 professionals del sector de l’educació i ha valorat molt positivament les dades. Tot i això, el departament d’Ensenyament xifra el seguiment en un 25,23% del personal docent ha secundat la vaga.

Per serveis territorials, al del Vallès Occidental és on hi ha hagut més seguiment, amb un 32,75%, seguit del Maresme-Vallès Oriental, amb un 32,68%, el del Baix Llobregat, amb un 31,42%, i el de Barcelona Comarques, amb un 30,86%. Pel que fa el Consorci d’Educació de Barcelona, fins a les sis de la tarda el seguiment era del 25,12%, seguit dels serveis territorials de les Terres de l’Ebre, amb un 19,70%, de la Catalunya Central, amb un 17,49%, i dels de Lleida, amb un 17,31%.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va demanar prudència a l’hora de quantificar el seguiment de la vaga, i ha dit que no farà “una guerra de xifres”. Va assegurar, però, que normalment la xifra que diuen els sindicats és superior a l’informe que reben després dels centres dels mestres que han seguit l’aturada perquè se’ls descompti el sou. Rigau va afegir que “la llei de vaga hauria d’anar lligada a la llei del treball” i, en aquest sentit, va afirmar: “No estem a favor que un adolescent de 14 anys pugui fer vaga”. La titular d’Ensenyament lamenta que l’executiu espanyol demani més mesures, quan “a Catalunya ja s’han fet els deures”. Alhora, ha defensat que el Govern ha anat fent els ajustos en educació que requereix l’actual conjuntura econòmica “de manera esglaonada”, a diferència d’altres comunitats, “com Andalusia”, que ara “ho hauran de fer de cop”.

Manifestació al centre de Barcelona

150.000 persones, segons els organitzadors, i 25.000, segons els Mossos, es van manifestar al migdia del 22 de maig pel centre de Barcelona enmig d’un ambient festiu. En algunes de les pancartes que portaven els manifestants s’hi llegien consignes com “Davant la dictadura de la por, protegim l’educació” o “Amb dues carreres i pelant peres”.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús