Els estudiants de grau superior d’FP hauran de pagar la matrícula

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que els estudiants dels cicles de Formació Professional (FP) de grau superior hauran de pagar a partir d’ara una taxa “modesta”, va dir –sense especificar la quantitat–, igual que ho fan els estudiants universitaris.

Es tracta d’una de les mesures aprovades per l’Executiu el dimarts 15 de maig en un tercer paquet de retallades pressupostàries per reduir el dèficit de la Generalitat.

“En els cicles formatius d’FP de grau superior, que no són obligatoris i formen part de l’educació superior com ho és també la universitat, el Govern posarà una primera matricula al començament, bastant modesta perquè les persones que estudien FP de grau superior contribueixin una mica, com a la universitat, i per no haver de disminuir la qualitat dels cicles d’FP, que és la prioritat”, ha afirmat Mas.

Aquest nou paquet de retallades inclou també, en l’àmbit de l’ensenyament, l’¡aplicació de les mesures aprovades pel govern espanyol, com l’augment de les hores de feina dels professors i mestres i l’increment del nombre d’alumnes per aula en un màxim del 20%, per al qual el president del Govern ha posat l’única condició que “l’espai físic de les aules ho permeti”.

Les mesures incorporen també l’augment de les taxes universitàries permès per l’Estat, tot i que encara no està definit el percentatge exacte. El president Mas ha remarcat que això “anirà acompanyat d’un programa potent de beques” i ha assegurat que “no deixar ningú fora de la universitat per motius econòmics és una de les línies vermelles del Govern”.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús