Un terç de les escoles bressol de Barcelona fan vaga

Un terç de les escoles bressol municipals de Barcelona porten dos dies de vaga contra els canvis anunciats per l’Ajuntament per al curs vinent.

Dels 92 centres de Barcelona, 31 van fer vaga ahir segons el col·lectiu d’educadors Escoles Bressol Indignades –que ha convocat la vaga– i 28 segons l’Ajuntament. En el segon dia d’aturada, avui, només ha ofert xifres el consistori, que parla de 27 centres i 109 treballadors en vaga, un 15% de la plantilla de 737 educadors municipals.

Les mateixes fonts diuen que un 70% dels nens han assistit tots dos dies a les llars d’infants, tot i la vaga. La portaveu de les Escoles Bressol Indignades, Lucía Rivas, va apuntar, però, que “molts pares han fet un gran esforç per no portar els nens” a les escoles bressol que estan en vaga. Rivas va criticar també els serveis mínims instaurats per la Generalitat, que en una plantilla de 8 persones obligaven a quedar-se a 4, per exemple, perquè “molts dels centres han decidit no fer vaga perquè per aquests serveis mínims no els valia la pena”, deia.

El col·lectiu d’Escoles Bressol Indignades, que convoca la protesta, no va fer recompte avui dels centres aturats, per poder dedicar-se a “fer una vaga activa”, amb accions de protesta a la plaça Sant Jaume, debats públics i piquets informatius recorrent els barris.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús