Els estudiants d’FP es formaran a l’empresa a partir del segon curs

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la primera fase d’implantació del model dual de Formació Professional (FP) a Catalunya, a imitació del d’Alemanya, segons ha explicat avui la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

El proper curs 2012-2013, una “primera onada” de 9 centres d’FP catalans posaran en marxa aquest programa en conveni amb 32 empreses, entre les que es compten, per exemple, Seat, Bayer, Renault o Volvo, a més de dues organitzacions empresarials.

Uns 300 alumnes participaran el proper curs en aquest programa, que es preveu que es vagi ampliant progressivament tot i que la consellera va admetre que no assolirà el 100% d’alumnat, com “no passa tampoc a cap altre país” on està implantat, com Alemanya, Suïssa o Dinamarca.

El model dual implica directament les empreses en l’ensenyament de l’FP, de forma que aquestes podran intervenir en les modificacions de currículum de les titulacions i també impartir formació teòrica en les seves instalacions.

En el model impulsat per Ensenyament, els alumnes d’FP faran una formació inicial sobre riscos laborals i un primer curs de pràctiques no remunerades a una empresa, mentre que a partir del segon curs se’ls oferirà una feina amb contracte laboral o amb pla de pràctiques remunerades amb una beca salari.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús