Rigau recomana els municipis que endarrereixin la preinscripció a escoles bressol

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, recomana als municipis que posposin el procés de preinscripció a les escoles bressol fins a conèixer quin serà l’ajut que rebin del Govern, una xifra que està pendent de l’aprovació del pla d’ajust que la Generalitat prepara per retallar 1.500 milions en educació i sanitat, com li reclama el govern espanyol.

Davant la disjuntiva de molts ajuntaments sobre quant hauran d’incrementar la quota dels pares el proper curs, la consellera va recomanar els governs locals que retardin el procés fins a saber de quants diners disposaran. La subvenció de la Generalitat, que era de 1.800 euros per plaça fins fa dos cursos, es va reduir fins als 1.600 el curs passat i per al curs actual els ajuntaments esperen una bestreta de 1.300 euros. Per al curs vinent, el Govern va anunciar que serien 1.000 euros (una retallada del 45%) però en les últimes reunions ha expressat la seva voluntat de pujar d’aquesta xifra.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el seu president i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha respost a la consellera que els ajuntaments “han de ser responsables” i no poden retardar el procés. En contra del que diu Rigau, Bustos ha recomanat als municipis que mantinguin les dates previstes de preinscripció per no incrementar “l’alarma de les famílies”, que estan a l’espera de saber quin serà l’augment de preus de les escoles bressol.

Bustos ha denunciat la “situació de preocupació i d’indignació generalitzada dels municipis davant la indefinició del finançament per part de la Generalitat”.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús