Manifestació unitària contra les retallades

Unes 30.000 segons els organitzadors, 5.000 segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar dissabte 21 d’abril pel centre de Barcelona per protestar contra les retallades en educació.

La convocava el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que agrupa tots els sindicats de l’ensenyament, moviments pedagògics, federacions de famílies d’alumnes i associacions d’estudiants. Entre els assistents, moltes famílies amb els nens amb globus de color groc i cartells advertint del “SOS a l’ensenyament públic”.

La marxa comptava amb representants del PSC, ICV i ERC. La pancarta que obria la manifestació deia: “Per l’educació pública, cap retallada”. La manifestació va cridar contra les retallades aplicades per la Generalitat i les que ja ha dit que imposarà el govern espanyol.

“Tota la comunitat educativa és aquí perquè el Govern deixi d’aplicar les retallades de Madrid, perquè comprometen el futur; el que cal ara és que la societat estigui millor, i això no s’aconseguirà retallant”, va dir des de la UGT Roser Font.

La marxa va llegir un manifest per exigir a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que retiri totes les retallades i que no apliqui les noves mesures del ministre José Ignacio Wert. “El dret a l’educació és responsabilitat de tothom. Els nostres infants i joves no han de pagar aquesta crisi”, deia el text que van llegir dos estudiants universitaris.

Que el Parlament digui ‘no’

“Estan desballestant l’escola pública i atempten contra el dret a l’educació”, diu la plataforma unitària catalana. Els representants de la comunitat educativa han exigit a la Generalitat un pronunciament clar que blindi Catalunya de la retallada estatal, que inclou elevar el nombre d’alumnes per classe, augmentar les hores lectives dels professors o reduir les substitucions.

“Volem que el Parlament digui ‘no’ a les mesures que proposa José Ignacio Wert, per invasió de competències, però també pel contingut de les mateixes”, va remarcar el portaveu de la federació d’Ensenyament de CCOO, Ángel García.

“Exigim que aquestes noves retallades no s’apliquin a Catalunya”, ha afegit també la portaveu d’USTEC-STS, Rosa Cañadell, mentre que la representant d’UGT, Roser Font, ha avisat que l’augment de ràtios vulnera la llei orgànica d’educació (LOE), i “portar-lo als tribunals seria un camí, tot i que qui ho hauria de denunciar és el Govern català”.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús