Front comú per la immersió lingüística en català

A l’espera de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que s’emetrà previsiblement avui, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, es va reunir ahir amb el diputat d’ensenyament del PSC, Daniel Font; la portaveu del grup d’ERC, Anna Simó; la portaveu d’Iniciativa, Dolors Camats, el diputat de Solidaritat Uriel Bertran i la diputada d’ensenyament de CiU, Neus Munné, per mostrar una imatge d’unitat política per defensar el model d’immersió lingüística en català.

Després, Rigau es va reunir amb representants de la plataforma Som Escola, encapçalats per la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i la presidenta de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac), Imma Fuyà, entre d’altres. A la sortida de la reunió, Fuyà va assegruar: “Estem preparats per si la resolució judicial sobre la immersió és negativa”. La portaveu de Plataforma per la Llengua, Teresa Casals, va afegir-hi que si el Govern prepara una reacció a la decisió, “tindrà darrere seu Som Escola i la societat civil” per donar-hi suport.

Els representants dels grups polítics van subratllar també el “consens polític i social” a favor de l’actual model immersió, que té el suport del 85% dels diputats del Parlament.

El ple de la sala contenciosa administrativa del TSJC va ajornar fins a aquest dijous la decisió sobre el recurs de la Generalitat contra la interlocutòria que obliga que el castellà sigui la llengua vehicular a l’escola, en compliment d’unes sentències del Tribunal Suprem. Els magistrats estan reunits des de les 9.30 del matí per deliberar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús