Els alumnes no obtindran el graduat d’ESO fins acabar l’educació obligatòria

El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, va deixant anar dades sobre la reforma de l’ESO amb comptagotes. En una compareixença al Senat aquesta setmana, va explicar que els alumnes no obtindran el graduat d’ESO fins que no hagin acabat l’educació obligatòria, és a dir, fins que no hagin fet el curs pont que vol instaurar abans del batxillerat i els cicles formatius.

Va apuntar, fins i tot, que aquest primer curs de batxillerat o FP mantindria algunes assignatures comunes, mentre que les optatives orientarien l’alumne cap al batxillerat o cap als cicles formatius, un format molt similar a la reforma del 4t d’ESO que havia plantejat l’anterior ministre del PSOE, Ángel Gabilondo, i que Wert va deixar en suspens.

A més, el ministre va explicar que redactarà una carta de drets bàsics educatius per tractar “d’homogeneïtzar” l’educació a les diferents comunitats autònomes, tot i que no va donar mes detalls al respecte.

1 comentari

  • Roser O

    15/03/2012 8:20

    És aquest sí, però no el que fa fracassar l’educació en aquest país. Mai no apostem decididament per res…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús