Acord per mantenir 234 docents de religió a la plantilla pública

El Departament d’Ensenyament ha signat aquesta mateixa setmana un acord sindical que garanteix la continuïtat laboral de 234 persones designades a donar classes de religió a primària i a secundària. L’acord s’ha firmat amb el sindicat CCOO i els dos sindicats que representen el col·lectiu de mestres i professors de religió del comitè intercentres (AMRC i JUNTS).

La negociació ha permès aplicar una mesura que deixa que els afectats puguin finalitzar els seus estudis eclesiàstics o els estudis de magisteri fins al 31 d’agost de 2013. D’aquesta manera, les persones que fan aquesta tasca durant aquest curs podran ser contractats el curs vinent. El pacte és el resultat d’una negociació que es va iniciar l’octubre passat amb l’objectiu de trobar una solució pactada al professorat afectat.

El Departament ha acordat una flexibilitat en el calendari i posposa els nous requisits un any. El col·lectiu afectat podia tenir alguna dificultat en els requisits o bé perquè no han finalitzat els seus estudis de magisteri per exercir a primària o bé perquè no han finalitzat els estudis eclesiàstics corresponents al nivell que imparteixen i ara tenen un any més per complir-los.

Amb l’acord signat, el Departament d’Ensenyament podrà tornar a contractar aquests professors el curs 2012-2013 sempre que estiguin en condicions de finalitzar els estudis que se’ls exigeix al llarg del curs. Aquesta mesura només serà possible el curs vinent. Com a condició per poder fer el contracte, els professors hauran de signar un compromís personal que finalitzaran els estudis exigits abans del 31 d’agost del 2013.

D’aquesta manera, també es garanteix el nombre suficient de mestres d’aquesta assignatura al sistema educatiu. La manca de mestres especialitzats ve del curs 2005-2006, a causa del creixement del sistema educatiu. Al llarg d’aquests anys s’ha contractat a partir d’una mesura excepcional que ara es prorroga un any més i condicionat a la finalització dels estudis.

Aquest acord afecta a un total de 173 mestres de religió a primària i 61 professors a secundària.

1 comentari

  • Ana Garcia

    08/02/2012 1:13

    Ah fantàstic! Així que ens quedem sense la sisena hora (lectura eficaç, expressió oral, expressió escrita, càlcul mental, escacs…) i, a causa d’això, no pocs mestres interins es queden sense feina, però els de religió, mestres assignats a dit pel bisbat i que no han passat cap oposició, continúen als centres. No només no canviem l’acord amb la Santa Seu, sinó que donem privilegis a l’assignatura (!!!) de religió. Així va el país!