120 centres escolars no fan classe per la neu

En total són 120 les escoles i instituts que no han obert portes aquest divendres al matí a causa de la neu, segons ha confirmat el Departament d’Ensenyament. La majoria d’ells (61) són centres de les comarques gironines, la majoria de la Selva i el Baix Empordà.

Però també al Maresme i el Vallès Oriental hi ha 41 centres tancats; a Tarragona 10; a la Catalunya central dos; al Baix Llobregat un i a la ciutat de Barcelona quatre. Així, dels 4.000 centres del sistema públic, han tancat portes un total de 120.

En base a aquestes dades, es calcula que avui no estan fent classe 38.000 escolars, un 3% de l’1,2 milions d’alumnes catalans. Ahir van ser uns 260.000 els alumnes que van avançar la sortida de classe, seguint les recomanacions de la Generalitat.

El conseller d’Interior, Felip Puig, va explicar que, tot i que Protecció Civil només havia suspès el transport escolar interurbà en algunes comarques, però havia recomanat obrir els centres, alguns ajuntaments han decidit, “amb tota la potestat”, ordenar el tancament de les seves escoles i instituts pel temporal.

Les comarques sense transport escolar són l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva marítima, el Maresme, el Vallès Occidental i l’Oriental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages, Osona i la Segarra.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús