Jaume Cela a Mònica Terribas: “Jo a l’escola dono ciutadania i avui he sabut que sóc mestre d’adoctrinament”

És necessari l'Adobe Flash Plugin per veure aquest vídeo.

Feu clic aquí per descarregar-ne la versió més nova.

Jaume Cela, mestre i Mònica Terribas, directora de TV3, han inaugurat el cicle de debats Què vol dir ser mestre avui?. El cicle l’organitza conjuntament la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. Els diàlegs tenen lloc paral·lelament a l’emissió de la sèrie ‘Mestres’ a TV3. En aquest fragment del vídeo, Terribas reflexiona sobre com l’escola sovint segueix un camí que no coincideix amb l’entorn social. Cela destaca que la feina del mestre és mostrar el món, ensenyant Auschwitz i també Teresa de Calcuta. Trobareu més informació dels propers debats a http://sermestreavui.cat/

3 comentaris

 • oscar2

  17/05/2014 2:18

  quan un espai de professors? No és el mateix que mestres sabeu? Au a cobrar la subvenció, que entre tots paguem aquest pamflet, que si no fos així feu el que volgueu!

 • Josep-Manel Alarcó

  18/04/2012 20:13

  Em sembla que el Julio Gómez no es sap ni un borrall d’educació, mai no es comença una crítica insultant. A banda, Ciutadania, Ètica i Religió són tres assignatures doctrinàries, no hi ha res més sa per l’ésser humà -el Julio pertany ara a aquells que Marx deia com no-humans – substituïbles per millorar per la Filosofia, també que aquesta se l’hauria de podar de metafísica. Així el Julio enraria en la paranormalitat pròpia dels fenòmens OVNI, astrologia, etc. Que ningú no s’ofengui com escriu algú a l’Ara.

 • Julio Gómez

  17/02/2012 18:29

  Pues si que eres cortito. No hay más que hojear un libro para darse cuenta de que, según estos libros, el liberalismo y el capitalismo son cosas muy malas.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús