Adéu a l’educació per a la ciutadania

El ministre d’Educació, Juan Ignacio Wert, ha confirmat avui la seva intenció de suprimir l’assignatura educació per la ciutadania per una de nova que ha titulat ‘educació cívica i constitucional’, que, segons ha dit, impulsarà “el coneixement de la Constitució, dels seus valors i les regles de joc que estableix, de les institucions espanyoles i de les institucions de la Unió Europea”.

Wert ha subratllat que l’educació per la ciutadania instaurada per l’anterior govern del PSOE va néixer ja “amb molta polèmica perquè pretenia anar més enllà del que li pertoca” a l’escola i ha assegurat que la nova assignatura que la substituirà estarà “lliure de qüestions controvertides i susceptibles de caure en l’adoctrinament ideològic”.

A més d’aquest canvi, el ministre ha donat alguns detalls més respecte de la resta de reformes que pensa impulsar. Entre elles destaca l’ampliació del batxillerat a tres anys i la reduccióde l’ESO a tres cursos també. Wert ha aclarit que aquest canvi comportarà també l’ampliació a tres anys dels cicles mitjans de Formació Professional (FP), el primer dels quals serà un curs introductori.

A més, té la intenció de reformar l’FP per instaurar “un model integrat escola-mercat” inspirat en el “model dual alemany, però adaptat a les necessitats del teixit empresarial espanyol”, ha dit.

Una altra de les mesures que es posaran en marxa serà l’impuls d’un pla de bilingüisme castellà-anglès per “substituir l’ensenyament de l’anglès per l’ensenyament en anglès” des del segon cicle d’educació infantil i fins al batxillerat i l’FP. Tot i que no ha concretat com s’integraria aquest pla a les comunitats amb una segona llengua oficial, sí ha puntualitzat que serà un programa “obert a totes les autonomies que ho desitgin”.

1 comentari

  • Josep-Manel Alarcó

    04/04/2012 21:02

    De fet només cal dir-li filosofia des dels zero fins els 99 anys, i a la formació permanent: la religió, l’ètica, moral, metafísica i qualsevol àrea del coneixement, educa, forma i crea consciència de llibertat, llegint filosofia. Per tant, la FILOSOFIA és apta per a tots els públics: ha d’estar present a tot el sistema educatiu. Era millor llegir la Bíblia que no pas el catecisme. Seria bo d’una vegada que el sistema es pogués canviar de dalt a baix, de la majoria a la minoria. De tota manera amb socialistes i populars no es pot esperar gaire cosa més que paternalisme i demagògia: neo FEN’s (Formación de l’Espíritu Nacional).

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús