TV3 dedica una sèrie als ‘Mestres’

SÒNIA SÁNCHEZ. Barcelona

TV3 estrena, avui 31 de gener, una sèrie dedicada als Mestres, que entra a les aules catalanes per retratar l’educació a través de la seva mirada. La directora del programa, Fúlvia Nicolàs, explica que han entrevistat una seixantena de docents totalment apassionats amb la seva feina. El resultat és “una visió positiva però no idíl·lica, sinó realista”, del sistema educatiu català.

L’ARA ha parlat amb alguns dels mestres que apareixen a la sèrie sobre els canvis que ha patit la seva professió en els últims temps i els nous reptes que afronta.

“La societat ha canviat, però la funció del mestre és la mateixa: treure el millor de cada nen”, diu en Joan Montserrat. Aquest professor de P-4 a l’Escola Samaranch i Fina de Santa Margarida i els Monjos –un dels protagonistes del primer capítol de la sèrie– té molt clar que la seva feina “és canviar la societat des de l’escola”. És el mateix que pensa Núria Rodríguez, tutora de P-3 a la Fructuós Gelabert de Barcelona. La Núria s’autodefineix com una “insubmisa responsable” i està convençuda que es pot construir “un món millor” brandant només “la mirada amorosa i de confiança del mestre”. També Jordi Castillo, professor de secundària a l’Escola Pia de Granollers, creu que per ser un bon mestre cal “un punt de somiatruites i un punt de poeta”.

Si vols llegir l’article sencer ves a l’ARA Premium.

1 comentari

  • Maria lucia almena

    09/03/2012 14:10

    Es un programa molt bonic que t’explica i etdona consells per ser un bon mestre

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús