Rajoy eliminarà 4t d’ESO per allargar el batxillerat a tres anys

El ministre d’Educació, Juan Ignacio Wert, vol eliminar quart d’ESO el curs 2013-2014 per reduir aquest cicle a tres anys, en lloc dels quatre que té ara,i ampliar el batxillerat també a tres cursos. No obstant això, Wert vol mantenir l’obligatorietat de l’educació fins als 16 anys, de manera que el primer curs posterior a l’ESO –ja sigui batxillerat o cicle formatiu– hauria de ser també obligatori.

Per això, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit que “modificar tota l’estructura del sistema per només un curs pot tenir conseqüències sobre el professorat, la gratuïtat i l’obligatorietat que s’han de tenir molt en compte”.

Per Rigau, “tindria més sentit reduir a tres anys el grau universitari”, ja que “la majoria de països d’Europa” ja el fan de tres anys, mentre que a Espanya és de quatre. “Aquesta és és la disfunció”, ha apuntat. Amb tot, Rigau s’ha manifestat disposada a “participar en el debat” amb el ministeri per trobar la forma més adequada d’ampliar el batxillerat.

Wert també ha anunciat que deixa en suspens el decret de reforma de l’ESO que va aprovar l’anterior govern del PSOE i que dividia quart d’ESO en tres itineraris diferents. Des del ministeri s’entén que no té sentit posar en marxa una reforma de l’estructura d’un curs que és possible que acabi desapareixent, si es du a terme la proposta de Wert.

Rigau ha explicat que la proposta de decret de reordenació de l’ESO que ja té llesta el seu govern incloïa aquesta diversificació de 4t d’ESO, però haurà d’eliminar-la abans d’aprovar definitivament el decret.

En la seva primera reunió amb els consellers autonòmics d’Educació i Ensenyament, Wert va recomanar ajornar les convocatòries d’oposicions a mestre i professor d’aquest any i acumular-les a les del 2013. Però Catalunya ja havia decidit no convocar cap oposició per als docents aquest 2012.

22 comentaris

 • PutaGuarrilla

  13/03/2012 18:25

  Si soys tan listos aver si saveis esto : Onepamela …. Threepamela Fourpamela Fivepamela, Que falta ?? Esto es ingles…
  Mis iniciales:
  M.B…

 • Desde galicia

  13/03/2012 12:59

  Falar en galego !!!! carallo!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús