El Govern ajorna el deute de 112 milions amb les escoles bressol municipals

El Departament d’Ensenyament ha ajornat sense data el pagament dels 112 milions d’euros que deu als ajuntaments per les subvencions a les escoles bressol i de música corresponents al curs 2010-2011. El Govern assegura que el deute se saldarà “quan hi hagi liquiditat”.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha remarcat que “les tensions de tresoreria de la Generalitat és una situació que vivim i que anem gestionant a mesura que sorgeix”, per explicar la falta d’un calendari de pagament dels deutes, com els reclama la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

El president de la FMC, Manuel Bustos, va demanar al Govern que, tal com ha demanat un crèdit per pagar els seus treballadors, “estudiï també sol·licitar un crèdit” per saldar el seu deute amb els municipis.

Aquest deute se suma a la retallada que el Govern ja va aplicar a l’agost, reduint de 1.800 a 1.600 euros per plaça la seva aportació per a escoles bressol municipals. Una retallada que ha portat a molts ajuntaments a elevar els preus de matrícula d’aquests centres per als pares, mentre que d’altres han assumit la despesa amb fons municipals.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús