“Tots els nens poden ser Einstein si els motives bé”

Fernando Alberca és professor de secundària a Còrdova i va protagonitzar La Contra de ‘La Vanguardia’ del passat 27 de setembre. Entre d’altres, Alberca apunta a l’entrevista que “el quocient d’intel·ligència és innat, roman inalterable… i no serveix per a res. El determinant és la motivació!”. Analitzant el model educatiu actual, critica un fet: “l’escola posa el focus a la sanció, fomenta la por a l’error. Hauria de fer-ho en l’encert”.

En aquest sentit, assenyala que “la nostra escola sembla renyida amb la intel·ligència. És impossible que hi hagi un 30% de babaus! Desconfiem dels alumnes, els eduquem per evitar el fracàs i no per tenir èxit”.

Us convidem a llegir l’entrevista des d’aquest enllaç.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús