Ensenyament obre una web per involucrar els pares en l’educació

“Els nens que no esmorzen a casa van hipoglucèmics a l’escola, de manera que estaran mig adormits a classe i no prestaran atenció”, diu el doctor Paulino Castells en un vídeo penjat a la web Família i Escola. Junts x l’Educació, de la Generalitat. Es tracta d’un nou portal dedicat a les famílies amb fills en edat escolar, que el departament d’Ensenyament ha posat en marxa per aconseguir que la “coresponsabilitat” dels pares substitueixi la “delegació en l’escola” de la tasca educativa, va dir la consellera, Irene Rigau. “No volem entrar al menjador de casa ni dir als pares com han d’educar els seus nens -va afegir-, el que volem és aconseguir que els valors de solidaritat, tolerància o esforç que tothom diu que comparteix estiguin a la praxi quotidiana de les famílies”, cosa que ara no passa.

A la nova web, els pares poden fins i tot respondre les preguntes d’una enquesta per avaluar el seu propi grau d’implicació en l’educació dels seus fills. El portal no només centralitza tota la informació sobre l’escolarització dels infants, sinó també tota l’oferta de formació per a pares que les associacions i l’administració ofereixen. Des de vídeos com el del doctor Castells fins a informació sobre tallers i xerrades per aprendre a tractar amb els fills adolescents temes com les drogues o la sexualitat. Tot tipus de recursos perquè els pares -diu- “portin els nens a l’escola en condicions d’educabilitat”.

Via: ARA Premium

Foto: Flickr CC (Daquella manera)

2 comentaris

 • Josep Andreu

  01/10/2011 16:26

  Jo sóc de l’opinió que és positiu aquest portal educatiu; ja que pot servir, entre d’altres coses, com a ajuda i guia per a famílies, en el difícil procés d’educar als seus fills. Però crec, que com a mestre, aquest portal web només el podrà veure aquelles famílies que menys els convé. M’explico.

  Després de llegir en un bloc del Sr. Enric Queralt, “ Amb els peus a terra” ( per cert molt recomanable, segons la meva opinió) sobre la creació d’aquest portal Web, vaig arribar a la conclusió que tal i com va fer constar en el seu article, les famílies que més els convé visualitzar aquest portal educatiu, són les que segurament no el veuran mai. No podran, possiblement perquè a les seves llars no tenen Internet, per tant, una institució com el Departament, no pot contribuir a potenciar la fractura o escletxa digital, ja present en el dia a dia a les nostres escoles.

  També crec, que com a institució, cal que el Departament, realitzi altres actuacions ( i no em refereixo a les ja famoses “retallades”) que potenciïn i ajudin a les famílies més necessitades. Parlant clar, amb un espai web no n’hi ha prou!

  En l’article del bloc esmenetat, vaig opinar sobre aquest fet, i també sobre la participació dels pares i mares, en la seva vida escolar. Crec que avui en dia, encara és molt millorable, i de vegades inexistent; i no sempre per culpa de les famílies. Tal i com afirmo, crec que cal un plantejament nou del que és l’escola actual. Aquesta ha de ser més propera a TOTES les famílies; no només les que disposen d’internet.

  Un mestre MEF

 • Quima Boix

  27/09/2011 10:37

  Crec que és indispensable que les famílies executin la seva funció educadora, però no sé si un Departament que ara es vol dir d’Ensenyament i no Educació ens ha de dir el què i el com.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús