Tornar a l’escola és un repte, no només per als nens

El Lluc, el Joan i la Júlia són dels que trepitjaran avui les aules amb moltes ganes. Aquest setembre, que comença amb l’amenaça del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’imposar el castellà com a llengua vehicular a l’escola, és el mes preferit de les tres criatures, perquè és el moment de retrobar-se amb “els amics de l’hivern”, com en diu el Joan, o “d’enfrontar-se a noves matèries”, per a la Júlia, o el moment d’anar “a l’escola dels grans”, com diu el Lluc.

El Lluc comença P-3 amb dos anys a l’escola de Calldetenes. No en farà tres fins al mes de novembre, de manera que el xumet i l’osset de peluix l’acompanyaran encara en la nova aventura, perquè segur que farà migdiades, “i les mestres ja ens han dit que poden portar el que vulguin per dormir”, diu la mare, l’Anna Orte. Per sort, els bolquers els va deixar enrere a principis d’estiu. I, també per sort, a l’escola hi té un germà més gran, el Gil, que és el mitjà. El germà gran, l’Eudald, no hi serà, perquè comença 1r d’ESO a l’institut del mateix poble. “M’entra el petit a l’escola i se’n va el gran, però ho prefereixo, perquè se’n beneficia el mitjà, que és qui porta més malament la posició del mig, perquè acaba patint gelosia del gran i del petit”, diu.

Podeu llegir aquest article sencer, signat per Trinitat Gilbert, a l’ARA Premium.

1 comentari

  • un que pensa

    06/01/2012 2:21

    i d’això en dieu actualitat? col·legues! que ja som al 2012…

    quin bluf de web això de Mestres…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús