Reivindicació i retallades: les dues erres del primer dia de classe

Ara sí que s’acaben les vacances. Aquest matí 1.280.000 nens comencen el curs escolar. La defensa del model d’escola catalana davant l’ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) converteix aquest primer dia d’escola en el més reivindicatiu dels últims anys.

La plataforma cívica Somescola.cat, que agrupa tots els representants de la comunitat educativa i diverses entitats culturals catalanes, ha convocat per a aquesta mateixa tarda concentracions a totes les places de la vila de Catalunya en defensa del català com a llengua vehicular a l’escola pública. A més, s’espera que la majoria de centres, tant públics com privats, s’afegeixin a la crida d’aquesta entitat per rebre els alumnes amb cartells reivindicatius. “Per un país de tots, l’escola en català”, diuen les pancartes que la plataforma ha distribuït a les escoles.

L’altre element destacat són les retallades. Un increment d’alumnes més alt del previst i l’adéu a la primera hora, centren el retorn a les aules. L’Ara.cat ha resumit el primer dia d’escola en 10 punts.

Via: ARA Societat

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús