Primer día d’uniforme a l’escola Màrius Torres de l’Hospitalet

Pantalons grisos i polo blanc per a ells i faldilla a quadres verds i samarreta blanca per a elles. Amb aquest vestuari han començat el curs els 400 alumnes de l’escola Màrius Torres, de l’Hospitalet de Llobregat, els primers alumnes de l’escola pública a portar uniforme.

Els pares estan satisfets amb la iniciativa. “Ara és més fàcil i ràpid vestir-los al matí”, comenta a la porta del centre Nelvi Guzmán. “És més econòmic i a més, la meva filla ja començava a portar minifaldilles o peces de LYCRA, i així ara vestirà amb més formalitat”, afegia Diana Pacheco, mare d’una alumna de sisè de primària.

Però els alumnes s’ho miraven amb certa recança i expliquen que avui se senten “una mica estranys i diferents” amb el nou vestuari. “No m’agrada que anem tots iguals”, explica la Marlene. “Sembla que anem a treballar a l’oficina i les sabates no m’agraden, prefereixo anar amb xandall o texans”, comenta l’Elián. El Luigi, el seu company de pupitre, diu, però, que prefereix l’uniforme perquè es veu “més formal”. “Abans semblava un noi més de carrer”, afegeix.

El director del centre, Jorge León, assegura que les famílies han rebut bé la implantació dels nous uniformes. “Fa més sensació de col·legi”, diu. Al CEIP Màrius Torres estudien uns 400 alumnes i un 90% són d’origen immigrant.

Via: ARA Societat

 

3 comentaris

 • Carla

  20/11/2011 17:10

  DÍA no porta accent en català, s’escriu DIA…

 • loli gil

  06/10/2011 0:23

  quina pena anar uniformats semblen nens i nenes de l’escola de monges del davant. Potser pensen que l’uniforme dona estatus???
  Ufff que malament que anem.

 • Quima Boix

  23/09/2011 11:12

  El més interessant: l’opinió dels alumnes.
  “Abans semblava un noi del carrer” i ara, el pobre sembla un individu sortit del túnel del temps.
  Quan aprendrem a escoltar els alumnes/fills?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús