El 98% dels 1.500 alumnes cecs catalans van a escoles ordinàries

Més de 1.500 nens i joves invidents inicien avui dilluns el curs i un 98% ho farà en els centres educatius ordinaris, el que n’afavoreix la integració, segons que ha destacat l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE). Dels 1.500 escolars cecs, 385 iniciaran el curs en educació infantil, 230 en educació primària, 116 en la secundària, 26 en batxillerat, 23 en cursos de cicle formatiu de grau mitjà, 19 en els de grau superior i 505 en educació especial. Catalunya és la segona comunitat espanyola, després d’Andalusia, en nombre d’estudiants cecs i deficients visuals escolaritzats.

Un total de 109 invidents són els que s’han matriculat aquest any a les universitats catalanes, algunes de les quals, com la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, també comencen avui les seves classes.

L’ONCE s’encarrega de produir en Braille i en documents sonors més de 100.000 textos perquè els alumnes amb deficiències visuals puguin seguir els cursos. A més, ha disposat 46 mestres de suport i 14 professionals específics, que són tècnics en rehabilitació, en tiflotecnologia i psicopedagogia, per atendre les necessitats d’aquests alumnes.

Els tècnics de l’ONCE acudeixen als centres educatius per facilitar de manera individualitzada aprenentatges que requereixen més grau d’especificitat, com el codi Braille o programes d’estimulació o entrenament visual. A més, també orienten i assessoren el professorat i les famílies per resoldre possibles dubtes.

Font: EFE

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús