Set escoles catalanes arriben a la fase final de Premis Acció Magistral

Els Premis Acció Magistral 2011 compten entre els seus finalistes amb set centres educatius catalans d’educació infantil i primària i d’educació secundària obligatòria. El guardó, dotat amb 18.000 euros per als projectes guanyadors de primària i secundària -la meitat per al professor i l’altra meitat per al centre-, recompensa aquells projectes escolars que promouen els valors socials com la solidaritat i la tolerància i prevenen conductes de risc a les escoles.

Els seleccionats

Els set projectes seleccionats a Catalunya, quatre de primària i tres de secundària, promouen valors com la integració educativa de l’alumnat immigrant i treballen per pal·liar l’absentisme escolar i l’exclusió social.

Dins les escoles finalistes d’educació primària hi ha el CEIP Alt Empordà, a El Far d’Empordà; l’Escola Països Catalans, de Lleida; l’Escola Ramon Massip-Dolors Granés, de Cardedeu i l’Escola Catalunya, de Sant Adrià de Besòs.

D’altra banda, els centres educatius de secundària seleccionats són l’INS La Garrotxa, a Olot; l’Institut Jaume Callís, a Vic i l’Institut Joaquim Pla i Farrera de Sant Cugat del Vallès.

A aquesta setena edició dels guardons s’han presentat 441 projectes, 288 dels quals s’han preseleccionat: 172 de primària i 116 de secundària. Aquests premis els convoca la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció, la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO i el BBVA.

El veredicte del jurat d’aquests premis es coneixerà a finals del pròxim mes de setembre.

Font: EFE

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús