La producció científica de la URV és un 70% superior a la mitjana de les universitats de l’Estat

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Francesc Xavier Grau, ha explicat l’augment en producció de recerca científica dut a terme durant el darrer any a la universitat tarragonina. Segons Grau, aquest continu augment en producció fa que la URV se situï en la 22a posició del conjunt d’universitat públiques d’arreu de l’Estat. El rector ha explicat que de les prop de 1.433 publicacions fetes durant el 2010, prop de 712 han estat indexades a nivell internacional. Per tots aquests motius, Francesc Xavier Grau ha assegurat que la producció científica de la URV és un 70% superior a la que es fa de mitjana a la resta de l’Estat. Quan a productivitat, la URV està situada com la 3a de tot el territori espanyol.

Grau ha explicat que a l’estat espanyol i davant de la URV, estan posicionades únicament la Universitat Autònoma de Madrid i Barcelona. El rector ha assenyalat que l’Estat és la novena potència mundial en producció científica.

Dos nous màsters i programes de doctorat

En un altre ordre de qüestions, Francesc Xavier Grau ha explicat que de cara el nou curs 2011-2012, la URV tindrà 2 nous màsters ja que 4 des les noves titulacions són reformulacions de programes anteriors. Així, la URV ofertarà les titulacions d”Estudis avançats en administració i dret públic’ i ‘Seguretat de les tecnologies de la Informació i de les comunicacions’. Les titulacions d”Enginyeria ambiental’ i ‘Enginyeria química i processos’ han quedat reformulades en noves titulacions i deixa de cursar-se ‘Estudis culturals mediterranis’.

‘Condicionants genètics, nutricionals i ambientals del creixement i del desenvolupament’ i ‘Tecnologia educativa’ són els dos nous programes de doctorat que podran cursar-se també de cara el nou curs 2011-2012.

Francesc Xavier Grau ha explicat que de cara el nou curs podrà també cursar-se el títol propi de postgrau d”Especialista universitari en direcció i gestió de centres educatius’. Grau ha destacat la importància d’aquesta nova titulació ja que s’ha fet d’acord amb les necessitats del departament d’Educació. La URV oferta un total de 50 màsters i 20 són de caràcter interuniversitari.

Font: ACN

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús