Rigau: “Seria ideal que els immigrants no superessin un terç de cada classe”

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fixat en un terç el “percentatge ideal d’immigrants” que hi hauria d’haver a cada classe. En una entrevista al programa “El secret” de Catalunya Ràdio,la consellera ha assegurat que la llei d’educació preveu fixar un percentatge d’immigrants a cada classe, i que el seu equip està estudiant quin percentatge seria el més indicat.

De tota manera, Rigau ha aventurat que, per la seva experiència com a docent, “allà on es pugui, un terç de la classe seria ideal”, encara que hi ha municipis com Salt (Gironès) o Guissona (Segarra) on és difícil d’aplicar perquè la taxa d’immigració d’aquestes localitats ja supera el percentatge fixat.

Per això, el departament preveu fixar un percentatge -es treballa amb el 33%-, i a partir d’aquesta xifra, desenvolupar “estratègies a cada centre” per reforçar les “necessitats” específiques que sorgeixin en cada cas.

La consellera també s’ha referit a l’eliminació de la sisena hora a les escoles públiques, que permetrà estalviar “500 milions d’euros” al departament, que s’invertiran a reforçar l’ensenyament i la formació postobligatòria dels joves de 16 a 18 anys.

“Els recursos que guanyem de treure la sisena hora es destinaran perquè els joves entre 16 i 18 anys segueixin estudiant, que és el que realment ens separa d’Europa: l’abandonament de l’educació en la franja postobligatòria”, ha asseverat Rigau.

Sobre les queixes per l’augment de les taxes universitàries i la retallada del pressupost de les universitats públiques, la consellera ha demanat als alumnes i als professors “un sobreesforç” en una “situació crítica”.

“El nostre departament ha de solucionar les necessitats de 2011 amb el mateix pressupost que l’any 2008 i, a més, hem d’afrontar el dèficit acumulat d’anys anteriors”, ha conclòs.

Font: EFE

2 comentaris

  • Judit

    13/08/2011 10:42

    A veure si ho aplica a tots els centres sostinguts amb fons públics: un 33% també a les concertades.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús