Repetir curs: car i inútil

Tenir molts alumnes que repeteixen curs és sinònim per a un país de mals resultats acadèmics i, a més, suposa una despesa excessiva per al sistema educatiu. Així ho constata un estudi realitzat a partir de les xifres de PISA. L’informe situa Espanya, Bèlgica, Holanda, Portugal i Franá a la cua de la llista de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

Els països amb més repetidors són els que precisament van obtenir uns pitjors resultats a les proves de PISA el 2009. Uns mals resultats que en el 15% dels casos s’atribueixen a tornar a repetir un curs. Més repetidors també s’associacia amb grups socioeconòmics més desafavorits.

Els països més mal situats superen la mitjana del 25% d’alumnes repetidors a primària o secundària. La mitjana a l’OCDE, el 2009, era del 13%. En el cas d’Espanya, concretament, arribava al 35,3%.

A l’altre costat, Japó, Corea del Sud i Noruega, on no existia la repetició, i Islàndia, Eslovènia, Taiwan, el Regne Unit i Finlàndia, entre d’altres, amb uns percentatges ínfims de nois i noies que repetien curs.

Un alt cost

Que un alumne repeteixi curs suposa també la necessitat de finançar un any suplementari de la seva formació i que s’incorporarà un any més tard al mercat laboral. L’estudi calcula que, en el cas de l’Estat espanyol, els alumnes repetidors suposen el 10% de les despeses d’educació o el que és el mateix més de 12.000 dòlars.

Font: EFE – El Periódico

3 comentaris

 • Dan

  26/08/2011 20:49

  Hay varias cosas, que se pueden hacer con esos estudiantes, primero pueden intentar hacerlos técnicos, algo más práctico o ponerlo en una clase, donde la educación es desde otro punto de vista como más autodidata, y así ellos toman eso. Yo estaba en una clase así donde era patricinada por
  Online Pharmacy no prescription

 • Mireia besso gavalda

  21/08/2011 11:16

  Es patetic que amb la situacio actual encara es parli d’aixo…el nivell de les escoles es subterrani, els professors nomes volen drets i cap deure i la societat idem. Tothom vol cumplir la papeleta….si es car que passin que com deia un mestre meu: jo no et suspenc pero la teva vida ja ho fara….aqui ningu vol la responsabilitat…si l’educacio fos pagant…..les coses canviarien molt pero com que tot es gratuit….ningu dona valor a res…..ni els mestres ni els pares ni ningu!

 • Pepe

  18/07/2011 0:21

  Ja tornem a fer càculs econòmics. L’educació i l’escola no poden estar en mans dels economicistes.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús