Rigau diu que “s’ha prioritzat el professorat”

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha confirmat avui que la partida que pateix una major retallada en el pressupost del seu departament per aquest 2011 és la inversió en la construcció de centres escolars, que baixa un 31,5%, quan la davallada global en els comptes d’Ensenyament és del 7,4%.

“Ho lamento per les persones que són aquí avui, perquè aquest és el capítol que més baixa, el de les noves escoles, però és que hem prioritzat el professorat”, ha afirmat la consellera aquesta tarda, en la seva compareixença a la comissió d’Ensenyament del Parlament, davant de set membres d’una plataforma reivindicativa d’Ampas de Badalona contra la retallada i contra els barracons, que assistia a la sessió.

Rigau ha desgranat el pressupost d’Ensenyament, de 4.894 milions d’euros, dividit per capítols, per constatar que el de les inversions és el que més ha baixat. El capítol de personal (que engloba el 60,5% del total del pressupost) pateix “només la davallada del 5,1%” que correspon, segons la consellera, a la tissorada que ja es va fer al juny de 2010 en els sous dels treballadors públics. Per als més de 70.000 mestres del sistema públic es destinen 2.965,6 milions.

“Mantenim igual aquest capítol perquè la clau de la qualitat del sistema és el professor”, ha dit Rigau, que assegura que amb el mateix nombre de mestres, ja que “no s’acomiadarà ningú”, es podrà fer front a l’augment d’alumnes de l’any vinent gràcies a “l’hora més de feina que faran tots els professors perquè saben que el país no necessita”.

El capítol de les despeses de funcionament dels centres, amb 82,3 milions d’euros, baixa un 5%, tot i que la consellera assegurava que les partides que més ho patiran seran les d'”estudis i dictàmens, publicitat, difusió i campanyes” i en general les de l’administració “més que les dels centres”.

L’apartat de les transferències corrents, que inclou els concerts educatius, baixa un 8,5% fins als 1.390 milions. La major part d’aquesta retallada, segons Rigau, ve de “reduir un 4,85%” els sous dels mestres de l’escola concertada, ara que els tribunals permeten aplicar a aquest col·lectiu la retallada de sous públics.

Via: ARA Societat

Foto: Flickr CC (frankjuarez)

5 comentaris

 • Anna L

  22/07/2011 21:06

  I les retallades en assistència a les Necessitats Educatives Especials? (vetlladors/es, especialistes educ.especial, per exemple)

 • Carmen Castillo

  12/07/2011 15:07

  Si mira com prioritza ella que ens deixa a molts opositors que hem aprovat opos aques any sense plaça perquè la senyora les ha hagut de reduir! No podia fer com la Junta d’Andalucia que ha dit que no, que el primer és l’ensenyament públic i ha ofertat 4000 places!
  Per acabar, vull donar les gràcies a tots aquells que van votar al Sr. Mas i el seu equip. Gràcies per ajudar-los a deixar-nos sense feina!ç

 • Indignada

  04/07/2011 20:28

  Ens prioritza moltíssim: aquest mes de juny he deixat de cobrar el complement específic de primària, perquè la gene ja no el paga a les noves altes. Apart del 5%!!! Una altra baixada del sou encoberta.. sort que tenim la consellera Rigau!

 • Carles Sanchez Torres

  03/07/2011 20:40

  Prioritzar el professorat és enganyar-nos treient-nos la sisena hora perquè no protestem i passem pel tub. Però treuen dienrs per recursos, per projectes i a les aules ens morim de fred a l’hivern i ens torrem a l’estiu. Smbla que organitzaré una excursió al mes de setembre i de maig per visitar El departament que així estarem fresquets!!

 • El Mestre

  30/06/2011 21:10

  La Sra Consellera informa “que la partida que pateix una major retallada en el pressupost del seu departament per aquest 2011 és la inversió en la construcció de centres escolars, que baixa un 31,5%,.A Sitges s’hi deia no fa gaires mesos:en arribar el nou Curs 2011-2012,hi serem a punt de començar en el nou CEIP Agnès de Sitges,ubicat de nou a Sitges-2.
  Però els barracons a la Plana del Vinyet o Can Pei,seguiran com fins ara -des de l’any 1999 -d’idealitzar i res més.
  Que les retallades en Educació,no hi siguin mantenir in aeternum uns barracons que ja molesten a la vista…o no?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús