L’uniforme rep elogis de Rigau i crítiques a l’Hospitalet

La decisió de l’escola pública Màrius Torres, de l’Hospitalet de Llobregat, d’implantar uniforme el curs que ve no ha agradat a tothom. Els sindicats majoritaris entre els mestres de l’escola pública no estan gens contents. També ha obert un debat entre la comunitat educativa de l’Hospitalet. Hi ha qui considera que és una mesura “populista” i un mal exemple d’integració. També l’Ajuntament s’hi oposa i diu que no donarà ajuts per pagar l’uniforme. En canvi, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho va qualificar de “lloable” i considera que servirà com a “referent per avaluar una realitat que es critica abans de ser aplicada”.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Hospitalet, Lluís Esteve, va fer arribar per carta al director del centre, Jorge León, la seva opinió: “L’uniforme no pot ser condició obligatòria per a l’escolarització”. La nova vestimenta no és obligatòria, però més de la meitat de les famílies ja l’han comprat. Amb una majoria d’alumnat immigrant i amb nivell socioeconòmic baix, l’Ajuntament ja ha assegurat que no subvencionarà els uniformes de les famílies que no puguin pagar-lo. “Els serveis socials tindran com a prioritat les beques de menjador, els llibres o l’escolaritat, però en absolut els uniformes”, deia. L’escola Màrius Torres es converteix en el primer centre públic que reintrodueix l’uniforme després que desaparegués amb la dictadura. Ara només en porten escoles privades i concertades.

Podeu llegir l’article sencer a l’ARA Societat, registrant-vos gratuïtament.

Informació relacionada:

Els primers alumnes d’una pública que portaran uniforme

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús