Últim dia de classe per a més d’un milió d’escolars

Més d’1.200.000 escolars acabaran aquest dimecres el curs escolar 2010-2011. Un curs que ha estat marcat per la primera i última setmana blanca, l’entrada del nou Govern i l’inici de l’anunci de diversos canvis per al pròxim curs. Les portes de les escoles es tancaran aquest dimecres fins al 12 de setembre. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ja ha avançat que quan els alumnes tornin a les classes moltes coses hauran canviat: no hi haurà sisena hora, ni setmana blanca, ni més ordinadors portàtils personals i s’han ajornat les proves d’avaluació de quart d’ESO. Avui, però, els escolars no es preocuparan per cap d’aquests canvis perquè quan les portes dels seus centres es tanquin començaran per a ells gairebé tres mesos de vacances.

La nova etapa que va començar amb l’entrada de Rigau al capdavant del Departament no ha provocat gaires canvis durant el curs però si l’anunci de moltes modificacions de cara al proper i, una altra vegada, l’enfrontament de postures entre sindicats i administració. La coneguda com a setmana blanca ha estat la principal protagonista del curs. L’exconseller Ernest Maragall va posar en marxa un nou calendari escolar que va fer que els alumnes comencessin el curs el 7 de setembre i que tinguessin una setmana de vacances al març.

Aquests set dies de vacances van provocar les crítiques de molts sectors en considerar que no hi havia alternatives suficients i no es tenia en compte que els pares no disposaven d’aquests dies festius. Esplais i colònies van ser les alternatives més escollides per suplir la manca d’escola. Rigau però ja ha anunciat una nova modificació del calendari escolar que farà que el curs que ve comenci el 12 de setembre i els centres disposaran de cinc dies de lliure disposició al llarg de tot el curs. A més, molts dels escolars que fins ara acabaven les classes a les cinc de la tarda ara ho podran fer a les 16.30 hores, segons ho decideixin durant aquest mes els seus centres i consells escolars.

Els professors encara trigaran uns dies

Així doncs, els centres tanquen aquest dimecres les seves portes a l’espera de que arribin aquests canvis. Els escolars no hauran de tornar a classe fins el setembre, els professors en canvi encara hauran de treballar unes setmanes més per organitzar el curs 2011-2012.

Via: ARA Societat

1 comentari

  • Jana Tem

    29/06/2011 0:29

    Home, tant com unes quentes setmanes més? Potser uns 10 o 15 dies, ah i només de matí….vinga nois, que els altres treballem tot el juliol, una part d’agost i septembre i tenim el “client” sempre, no està gens malament

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús