Menys greixos, menys sal i menys sucres a l’escola

A les escoles, ni aliments ni begudes amb alt contingut en greixos saturats i trans, sucres i sal. Així ho regula la Llei de Seguretat Alimentària i Nutrició aprovada divendres al Congrés dels Diputats que, en el marc de la lluita contra l’obesitat, exigeix menús infantils que responguin a un correcte equilibri nutricional. La norma, que, a més, aposta per impulsar l’activitat física, obliga també als centres escolars a elaborar menús per a nens amb necessitats especials, com els celíacs.

La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha assegurat que la llei aprovada té com a objectiu enfortir la salut pública i la seguretat alimentària. A més, incideix en la prevenció i la precaució i reforça la coordinació entre totes les administracions públiques. La llei, segon Pajín, també tracta de generar estratègies que fomentin la promoció de la salut a través dels aliments que ingerim.

La nova llei també preveu la creació d’un observatori de la nutrició i d’estudi de l’obestitat que obtindrà les dades de la realitat existent. En casos de suposades crisis o emergències, també estableix procediments d’actuació. Finalment, pel que fa a la publicitat sobre aliments, la llei exigeix que sigui “veraç i exacta”

La indústria creu que no es reduirà l’obesitat

Per la Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes (FIAB), la nova llei aprovada és “restrictiva” i “innecessària” i no servirá per solucionar el problema de l’obesitat infantil. Per la FIAB és “una trava més per al sector de l’alimentació” que necessita “més mesures d’impuls i menys fre a la seva activitat”.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús