Les universitats catalanes al capdamunt del rànquing estatal

Les millors de l’Estat en investigació i rendiment. Les universitats catalanes són al capdavant de la majoria de rànquings de l’Estat espanyol segons l’informe anual de la Fundació Coneixement i Desenvolupament (CyD) publicat aquests dies. Les set universitats públiques catalanes presencials s’imposen i guanyen, de llarg, en la particular “lliga” del sistema universitari espanyol. Pel que fa a la taxa de rendiment, és a dir, el nombre de crèdits aprovats sobre el total dels que es matriculen els alumnes, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) és la primera, amb un 83,5%. I cap universitat catalana baixa del lloc onzè, amb taxes d’entre el 73% i el 70%.

En despesa per estudiant, la millor situada és la Politècnica de Catalunya (UPC), que hi inverteix 9.670 euros. Entre les cinc primeres hi ha també la UPF, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la de Lleida. Pel que fa a estudiants per professor, entre les deu primeres, hi ha la de Lleida, la de Girona i la UPC amb deu estudiants per professor de mitjana

En nombre de professors doctors, la UB i la UAB se situen en 9è i 10è lloc. Pel que fa a tesis publicades en proporció amb el nombre de doctors, la UAB és la primera al rànquing estatal, seguida de la UPF. En cinquè lloc, hi ha la UB. I pel que fa a articles científics i investigacions publicades, UAB, UB i URV són al 2n, 3r i 4rt lloc.

La de Tarragona és la primera en el nombre d’alumnes per aules d’informàtica i la de Lleida ostenta aquest lloc pel que fa a alumnes per biblioteques.

L’informe també destaca que els graduats universitaris la taxa d’atur és inferior, però que les feines que fan estan per sota de la seva titulació.

Via: 3cat24.cat

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús