Una escola de Barcelona porta la cultura catalana a Romania

Una vintena de nens i nenes de l’escola Lys de Barcelona han participat aquesta setmana a la 3a edició del Festival de Folklore Inima de Copil que se celebra a Timiscara, la capital occidental de Romania. El certamen va néixer com a resposta a un festival musical per adults que ja s’organitza a la ciutat, i té com a objectiu que els nens de la ciutat tinguin el seu propi dia musical. L’escola Lys, la primera escola catalana i del territori espanyol que participa en aquest festival, pretèn ser un model d’integració de diversitat gràcies a les arts tradicionals de Catalunya. Els alumnes catalans han dut a terme demostracions de balls i danses catalanes com la sardana o el ball de bastons. Tot plegat, amb l’objectiu d’apropar la cultura catalana a la romanesa, on també hi ha una gran diversitat multicultural.

De fet, en aquesta zona de Romania hi conviuen nens de diverses nacionalitats com romanesos, hongaresos, alemanys, ucraïnesos, búlgars, gitanos, txecs, eslovens, serbis i eslovacs.

Els nois i noies de l’escola Lys han tingut l’oportunitat de conviure amb aquests nens fomentant valors com la tolerància i el respecte.

Els estudiants també han visitat la ciutat, amb més de 700 anys d’història i que va ser un important nucli a l’època de l’Imperi Austro Hongarès. Timisoara, segona ciutat del país, compta amb un valuós centre històric i una gran varietat de temples de totes les confessions.

El Festival Inima de Copil l’organitza l’Associació Cultural Beli Bagrem. Aquest any, l’agència d’inversions catalana Via Rumania ha convidat l’escola Lys a participar-hi.

1 comentari

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús