Un de cada quatre estudiants de Londres és analfabet funcional

Excel·lents biblioteques, bones llibreries, museus de refèrencia mundial… De poc els serveix als londinencs tenir tanta cultura a l’abast. Una enquesta realitzada a la capital del Regne Unit publicat a l’Evening Standard, ha desvetllat que un de cada quatre escolars és pràcticament analfabet funcional quan acaba la primària. Un de cada cinc, segons aquestes mateixes dades, acaba secundària sense llegir i escriure amb prou fluïdesa i confiança.

L’estudi assenyala que un 40% dels nens d’11 anys que surten de l’escola primària per passar a secundària tenen nivells d’alfabetització que correspondrien a una criatura d’entre 6 i 9 anys. Un de cada tres no té cap llibre a casa. En canvi, un 85% d’entre 8 i 15 anys té una videoconsola i un 81% disposa de telèfon mòbil.

L’alt nivell d’immigració de la capital inglesa és un dels factors que provoquen la concentració de nens amb aquesta mancança. Per a la majoria d’escolars, l’anglès és el seu segon idioma.

Els adults tampoc se’n surten

La situació es repeteix en els adults i es calcula que un milió, és a dir, un de cada sis londinencs, no té prou competències a l’hora de llegir i escriure. A nivel nacional, un 5% dels anglesos tenen un nivel d’alfabetització equivalent al d’un nen de set anys o menys.

Mentrestant, segons s’assegura a l’editorial del diari, un 40% de les empreses de Londres es queixen del baix nivell dels seus treballadors i asseguren que aquesta circumstància té un impacte negatiu a les seves activitats.

Podeu llegir l’article des d’aquest enllaç.

1 comentari

  • Jordi Marín

    03/06/2011 20:37

    Al Regne Unit estan força preocuapts amb tot plegat, tenen un dels sistemes educatius que més avalua el seus estudiants, però de poc els serveix.

    A la tardor de 2009 vaig tenir ocasió de visitar diferents instituts a Escòcia i al professorat li preocupava especialment el poc o nul interès que tenien en aprendre un 2n idioma, cosa que en una Europa i un món com els que tenim, els situa en clar desaventatge davant la resta d’estudiants que vénen al Regene Unit a buscar feina.

    Els londinencs si més no, parlen deues llengües…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús