Els professors treuen bona nota a la xarxa

En poc més de dues setmanes, Patatabrava.com ja ha rebut més de 50.000 avaluacions de professors universitaris fetes pels seus alumnes. Una resposta que no ha sorprès gaire els responsables del portal. “Tenim molt de trànsit diari i si treus una cosa com aquesta, que és molt propera a la gent, genera molt d’interès”, explica Oriol Solé, un dels fundadors.

El que sí que els ha xocat, i molt, han estat els primers resultats. De moment, el 80% dels professors puntuats estan aprovats, i la nota mitjana és un 6,12. “M’imagino que hi ha influït la manera com ho hem presentat, com un rànquing per premiar els millors”, explica Oriol Solé. I afegeix: “Una cosa que ens ha sorprès moltíssim és que un 20% tinguin matrícula d’honor”. A més, hi ha un 19% d’excel·lents i un 22% de notables.

Dels 15.000 professors de tot l’Estat que han estat avaluats pels usuaris, el rànquing l’encapçala Pablo Ruisito, de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Salamanca. El millor puntuat de totes les universitats catalanes és David Costa, també de psicologia, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els responsables de la web adverteixen, però, que no hi són tots, sinó només els que els usuaris han introduït, i que les votacions segueixen obertes i els resultats aniran canviant.

Podeu llegir l’article complert registrant-vos a l’ARA.

Foto portada: EFE (Oriol Solé, David Tardà i Andreu Caritg, responsables de Patatabrava.com)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús