Nens “estressats” per les activitats extraescolars

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha expressat avui la seva disconformitat amb el fet que els escolars vagin “estressats” amb les activitats extraescolars, que els ocupen moltes hores i no els permeten passar més temps amb les seves famílies. En una conferència al Fòrum Europa, Rigau ha assegurat que el “coixí” familiar és molt important per complementar la feina de les escoles i ha demanat que no s’exigeixi un alt rendiment escolar als nens quan passen més hores en altres activitats en comparació amb altres països europeus.

La consellera s’ha preguntat si alguns pares voldrien tenir els fills a l’escola durant dotze hores diàries per tenir més temps lliure per a ells.

Font: ACN

Foto: Flickr CC (chefranden)

5 comentaris

 • Teresa Vernet Vernet

  29/05/2011 23:25

  És cert que hi ha molts alumnes que fan jornades molt llargues. No obstant algunes de les activitats que fan al marge de l’escola són importants per ells. Molts alumnes que tinc a secundària fan música i esport o idiomes a un nivell que l’institut no pot assumir. Crec que realment el que ens hauríem de plantejar seriosament és la jornada intensiva. El meu centre la va fer durant dos anys i l’experiència va ser molt positiva i té tot els suport de les famílies. El Departament es nega a plantejar-ho, però crec que aquest és el camí. Al marge algú haurà de plantejar també seriosament els horaris de treball. És urgent que els nens i adolescents tinguin més temps per estar amb la família

 • Mireia Xemeneia

  29/05/2011 11:26

  Ens hauríem de començar a plantejar seriosament una jornada intensiva a l’escola, de i tot el que fossin extraescolars i deures fins les 5.
  Això, ÉS CLAR, acompanyat d’una revisió dels horaris laborals dels pares, per tal de poder compartir més temps amb els fills (temps de qualitat, no a les 8 del vespre quan tots ja estem molt cansats).

 • giber

  28/05/2011 9:18

  Crec que el problema és la falta d’exigència. Els nens no s’han d’estressar, no s’han de frustar, no s’han de renyar, no s’han de cansar fent deures,.. i això ens ha portat a tenir molts adolescents “fleumes”, on tot el que costa un esforç no paga la pena. Sóc professora de secundària i curiosament la major part d’alumnes que fan algunes extraescolars com música, anglès, esport de competició,… són els que treuen millors resultats acadèmics. No crec que calgui sobrecarregar els nens/es, els pares hem de saber quines capacitats i possibilitats té el nostre/a fill/a i actuar conseqüentment.

 • apol·lo

  26/05/2011 6:23

  El meu dubte és;
  S’ha fet un estudi de quins nens son els que generen problemes a les escoles?, els que tenen sobredosis d’activitats extraescolar, o els que en tenen de tanmenfotisme familiar.

 • Ma. Teresa

  24/05/2011 0:01

  No és normal que hi hagi tants alumnes amb problemes d’atenció.
  Les aules d’ESO són una “olla a pressió”. No sé si és per les activitats extraescolars, o per jugar massa amb videojocs violents, o per no dormir el que cal, o per consum constant de llaminadures (el sucre també és excitant), o per no jugar “al carrer” o a l’aire lliure, o per manca de temps i comunicació amb els pares, o per una educació permissiva, o……. per TOT AIXÒ PLEGAT. Els alumnes ho paguen i els seus professors també.
  S’hauria de fer alguna cosa urgentment

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús