L’escola, una gran casa de ciència

Els nens de l’escola el Roure Gros no fan servir llibres de text ni tenen exàmens. Tampoc tenen taules individuals ni una aula per grup. “L’escola és com una gran casa de tots”, explica la directora, Marisa Puntí. Cada nen té un o diversos projectes de recerca científica en els quals va treballant al llarg del dia al seu ritme, anant a buscar les eines que li calguin a l’aula. Per molt caòtic que pugui semblar des de fora, els resultats escolars obtinguts amb aquest projecte pedagògic són tan alts que han fet l’escola d’infantil i primària de Santa Eulàlia de Riuprimer mereixedora del Premi d’Ensenyament 2011 de la Fundació Cercle d’Economia.

El projecte Conèixer, descobrir i aprendre junts a través de la ciència , que és com es diu l’experiència que aquest col·legi osonenc va posar en marxa ja fa cinc anys, ha rebut els 25.000 euros i el reconeixement que suposa aquest guardó, que premia les millors pràctiques docents de Catalunya. Dels 61 centres que participaven en la 4a edició, el jurat va valorar sobretot els bons resultats d’aquesta escola pública. Segons els organitzadors del premi, quan els alumnes del Roure Gros passen a secundària, normalment a Vic perquè Santa Eulàlia de Riuprimer no té institut, van força més avançats que la resta.

Podeu llegir la resta de l’article a l’ARA Premium. Només cal que us registreu gratuïtament.

5 comentaris

 • Margarida

  14/12/2011 12:47

  Felicitats pel premi. Vaig poder observar un dia la dinàmica del centre i l’esperit de recerca, de curiositat pel món i del perquè de les coses impregna aquest centre.
  Convé que aquesta experiència sigui reconeguda i coneguda per altres centres.

 • teo robins

  14/11/2011 22:18

  que pugui semblar des de fora, els resultats escolars obtinguts amb aquest projecte pedagògic són tan alts que han fet l’escola d’infantil i primària de Santa Eulàlia de Riuprimer xlpharmacymereixedora del Premi d’Ensenyament 2011 de la Fundació Cercle d’Economia.

 • Artune

  24/08/2011 23:13

  El projecte Conèixer, descobrir i aprendre junts a través de la ciència , que és com es diu l’experiència que aquest col·legi osonenc va posar en marxa ja fa cinc anys, ha rebut els 25.000 euros i el reconeixement que suposa aquest guardó, que premia les millors Cheap Viagra Online

 • Jordi Centellas

  17/08/2011 15:50

  Felicitats pel premi, us el mereixeu! El vostre treball és un exemple per a moltes escoles.

 • Montserrat Pedreira

  19/05/2011 9:16

  Moltes felicitats a tota la comunitat educativa d’El roure gros i especialment a la Carme Alemany. Realment estan fent una feina genial, que ens convé molt que es doni a conèixer entre mestres i futures mestres. Gràcies per l’esforç que feu per educar i per donar-ho a conèixer!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús