Les matrícules universitàries del curs que ve, fins un 7,6% més cares

Els preus de la primera matrícula universitària s’enfilaran el curs vinent entre el 3,6 i el 7,6%, segons ha anunciat el ministre d’Educació, Ángel Gabilondo. L’increment exacte dependrà de cada comunitat autònoma, que podrà mantenir el mateix preu actualitzant l’IPC o augmentar-lo fins a un 4% més. L’IPC interanual es va situar el març al 3,6%, de manera que l’augment màxim del preu de la matrícula podrà ser del 7,6%.

El ministre també ha anunciat que a partir de la tercera matrícula d’una assignatura l’Estat deixarà de subvencionar-la i l’estudiant haurà d’assumir-ne tot el cost. La mesura vol evitar els alumnes que allarguen l’estada a la universitat.

En paral·lel a l’increment de matrícules, Gabilondo ha anunciat que vol premiar amb 150 euros anuals els universitaris becats que superin més crèdits o assignatures que els que els correspon per curs.

L’increment fixat pels màsters i els ensenyaments de doctorat és d’entre 200 i 400 euros.

La posició de la Generalitat

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat reiterades vegades que vetllarà perquè les universitats catalanes “siguin més eficients i flexibles, de més qualitat i més internacionalitzades”, i alhora ha apuntat que s’apujarien les taxes universitàries sempre, en paral·lel, això sí, a una política de beques més ambiciosa. Mas-Colell i el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, també han dit que són partidaris de fer pagar més per la tercera matrícula.

Via: ARA Societat

1 comentari

  • Joan Soler

    22/05/2012 21:20

    Aquí la mentida ´dels polítics és la veritat. Que preguntin a qualsevol rector o professor universitari. Hi ha carreres que es treuran i hi haurà cervells privilegiats que no poden estudiar perquè no hi ha beques.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús