Sangakoo, aprendre matemàtiques compartint problemes

Les matemàtiques poden arribar a ser un autèntic maldecap. Però, com en altres àmbits de la vida, els problemes compartits són menys problemes. Sangakoo és una plataforma virtual creada per aprendre i ensenyar matemàtiques a partir d’una comunitat que comparteix, crea i interactua per trobar solucions.

El funcionament parteix de la base que cada alumne corregeix els exercicis d’un altre sobre un tema que tots dos treballen i amb un mateix nivell d’aprenentatge. Sangakoo els proporciona un entorn adient de treball i diverses eines. Entre aquestes, mil pàgines de continguts gratuïts amb material des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, una calculadora i un editor integrats. Actualment, la comunitat té 3.000 usuaris que han compartit més de 2.000 problemes.

Un projecte nascut fa 3 anys

Els responsables del projecte, tres llicenciats en matemàtiques especialistes en TIC i didàctica de les matemàtiques, van començar a desenvolupar el projecte fa tres anys. La primera versió de la plataforma va veure la llum el novembre del 2009. Tot seguit, van participar al projecte Educat 1×1 fent-se conèixer arreu del territori català. L’última versió de la plataforma va sortir al mes de febrer.

La gestió de Sangakoo és completament interna. Un equip informàtic s’encarrega d’idear millores de funcionament i usabilitat per implementar-les regularment a la plataforma. La gestió dels usuaris, exercicis i dubtes, i els temes que es publiquen són responsabilitat de tres matemàtics.

Sangakoo està ubicada a Barcelona.

Podeu seguir-los a través del Facebook i el Twitter.

Foto: Flickr CC (A.A.)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús