Mor la mestra Anna Sena, impulsora de l’intercanvi cultural Catalunya Mèxic

La mestra Anna Sena Calabuig, promotora de l’intercanvi cultural i social entre Catalunya i Mèxic, va morir ahir a Barcelona, als 67 anys, després d’una llarga malaltia, informa el col·legi Octavio Paz i l’Associació Cultural Mexicà Catalana. Anna Sena, que es va jubilar l’any passat, va ser durant setze anys la directora de l’escola infantil i primària Octavio Paz de Barcelona, inaugurada el 1994 pel premi Nobel de Literatura mexicà en persona, i la creadora del singular projecte educatiu d’aquest centre, l’únic a Catalunya i a Espanya lligat a Mèxic.

Des de l’escola pública Octavio Paz, i en el marc d’aquest projecte educatiu, es donen a conèixer no només la història i la geografia, sinó també la cultura popular i les tradicions de Mèxic, que els alumnes celebren durant el curs juntament a les pròpies.

Entre les activitats més singulars i motivadores d’aquest projecte, destaca l’intercanvi anual que els nens i les nenes de l’escola Octavio Paz fan amb l’alumnat de l’Escola Pràctica Annexa a la Normal Veracruzana, a la ciutat mexicana de Xalapa (Veracruz).

Precisament, el seu greu estat de salut va impedir Anna Sena assistir a la visita que el 10 de maig va fer l’ambaixador de Mèxic a Espanya, Jorge Zermeño, a l’escola Octavio Paz per reconèixer la labor de difusió de la cultura mexicana i el projecte d’intercanvi sociocultural Catalunya-Mèxic que promou el centre.

Al novembre de 2010, el consell escolar de l’escola Octavio Paz va rebre la Medalla de Honor de Barcelona per la seva tasca.

Font: EFE

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús