Les oposicions a mestre de secundària, en l’aire

Les oposicions per a mestre de secundària que la Generalitat havia convocat pel 18 de juny estan en l’aire de moment, pel recurs interposat pel Ministeri d’Economia i Hisenda, que considera que les 1.245 places convocades superen el 30% de de taxa de reposició permès per la Llei de Pressupostos de l’Estat de 2011. El Govern català va presentar ahir les seves al·legacions davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reclamant que no se suspengui la convocatòria, agafant com argument l’acord tancat per l’Estat i la Junta d’Andalusia per a la seva convocatòria d’oposicions.

L’acord que aquesta mateixa setmana va tancar el Ministeri de Política Territorial i Administració Pública amb Andalusia permet a aquesta comunitat convocar oposicions per a 3.796 mestres d’infantil i primària, en base a sumar el 30% de reposició de les jubilacions, 1.596, i 2.200 places més per la consolidació del lloc de treball d’aquells que eren interins a 1 de gener de 2005, com estableix la disposició transitòria quarta de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, demanarà la setmana que ve, en una reunió prevista amb l’Estat, que aquesta disposició s’apliqui també a Catalunya, cosa que podria afegir 2.145 places a les 435 que correspondrien al 30% de jubilacions, com demana el ministeri (la conselleria havia comptat 1.245 en virtut del 30% de reposicions d’efectius, que inclouen tant jubilacions com excedències, renúncies, defuncions i nous contractes).

Així, Rigau demanarà convocar oposicions per a 2.580 mestres de secundària, en lloc dels 1.245 previstos inicialment, assenyalant que no entendria que hi hagués “un tracte diferent” entre Catalunya i Andalusia. La consellera va remarcar que la petició es farà en forma de “proposta dialogada” i que el més important ara per ara és que aconseguir que l’Estat retiri el recurs per no haver de suspendre la convocatòria d’oposicions.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús