Uns 2.000 escolars de Primària visiten 8 universitats públiques

Uns 2.000 escolars de cinquè de Primària han visitat avui vuit universitats públiques de Catalunya, on han participat per primera vegada en diverses activitats en el marc de la Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya (UdN2.cat). Aquestes activitats pretenen acostar la ciència, la cultura i la universitat als alumnes d’educació primària i també a les escoles i les famílies, informa l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

A la Universitat de Barcelona (UB), els nens han descobert el passat i el present del planeta Terra a través d’activitats pràctiques de biologia, geologia i física. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’ha ensenyat als alumnes de Primària la feina dels veterinaris i han après a identificar diversos animals remugants salvatges catalans, a elaborar aliments a partir de productes animals i com funciona la gestió d’una granja, entre d’altres activitats.

La tecnologia que s’amaga darrere dels jocs, amb la creació i simulació en 2D i 3D per a videojocs, amb formes geomètriques i també amb números i matemàtiques ha estat la proposta de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per als escolars que l’han visitat.

De la seva banda, la Pompeu Fabra (UPF) ha convidat als nens a experimentar amb els sons a través de la ràdio, com a mitjà estrictament sonor i font d’estimulació de la imaginació, amb la paraula, la música, els efectes sonors i el silenci.

La Universitat de Lleida (UdL) ha ofert una activitat als estudiants perquè aprenguin a posar els cinc sentits en les fruites i les verdures, amb el títol “Per què són tan diferents les hortalisses i fruites que mengem?”.

La de Girona (Gironès)(UdG) ha permès als alumnes de Primària experimentar amb química i robòtica en el marc del Parc Científic i Tecnològic d’aquesta universitat, mentre que a la Rovira i Virgili (URV), de Tarragona i Reus, ha permès als estudiants descobrir com funcionen els medicaments, amb visites a grups d’investigació i innovació científica del personal d’aquest centre.

Finalment, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha acostat els nens a l’exploració del món digital, amb una activitat d’investigació sobre la societat de la informació.

Font: EFE

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús