Creixen un 5% les preinscripcions de P3 pel proper curs

Un total de 81.757 nens han fet la preinscripció per al proper curs de P3, el primer de l’educació infantil, a tota Catalunya, la qual cosa suposa un augment de 4.128 alumnes (un 5%) respecte a l’any passat, quan se’n van matricular 77.629. La sol·licitud de places a primer d’ESO també ha augmentat aquest curs en 1.077 nois, passant de les 44.484 de l’any passat a 45.561 preinscripcions.

Tot i aquest augment, la Conselleria d’Ensenyament va assegurar que aquest curs vinent es reduiran en un 57% el nombre de grups de P3 que hauran d’augmentar la seva ratio (alumnes per classe), passant dels 238 que van haver d’eixamplar-se l’any passat a 126 aquest any. En el cas de la ciutat de Barcelona, s’ha donat sortida a bona part d’aquest augment de sol·licituds creant un grup nou de P3 només per aquest curs a 12 escoles concretes que havien tingut molta demanda.

Segons les dades del Departament d’Ensenyament, el 91,32% de les famílies que han fet la preinscripció a P3 han obtingut plaça a l’escola que havien triat com a primera opció (l’any passat va ser el 91,6%), i un 94,45% dels alumnes de primer d’ESO també entraran al centre escollit en primera instància (davant el 92,7% de l’any passat). En canvi, 2.011 pares no han aconseguit plaça a cap de les sis opcions de la seva sol·licitud i l’administració els ha assignat una plaça d’ofici. Tant aquests pares com tota la resta, disposen ara de tres dies per recórrer la decisió si no estan d’acord amb la plaça assignada.

Una de les novetats del procés de preinscripció d’aquest any eren els 5 punts de desempat que podien obtenir els nens que optaven a una escola a la qual ja hi havia assistit un pare, mare, germà o tutor: 24.179 alumnes han al·legat aquest criteri, dels quals 2.542 nens (un 1,65%) se n’han beneficiat i han aconseguit desempatar gràcies a aquests 5 punts.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús