Reclamen estudis universitaris d’arts plàstiques i disseny a Tarragona

Alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona han creat la Plataforma pel Grau en Disseny en aquesta localitat, que reclama estudis universitaris d’arts plàstiques i disseny a la població. Segons que han informat a Efe fonts de la plataforma, els seus integrants consideren la situació “alarmant” i per això han decidit posar en marxa una sèrie d’actes artístics i culturals per donar-se a conèixer i no quedar-se “amb els braços plegats”.

Per això, i coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Disseny, els integrants de la plataforma demanaran firmes pel centre de Tarragona per donar suport a la seva petició. A més, han organitzat una sèrie d’actes com intervencions artístiques i conferències de dissenyadors com Martin Lorenz o Jesús del Hoyo, al costat d’una taula rodona i una lectura del manifest que han redactat expressant la seva petició.

Al manifest, titulat “Per un millor disseny a Tarragona” i que pretén “normalitzar” els estudis d’arts plàstiques i disseny, es recorda que “Tarragona és l’única província catalana que no disposa en aquests moments de titulacions universitàries” en aquestes matèries.

La crisi no pot ser una excusa

Proposa també que l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació sigui la seu que aculli aquests estudis, i que el Grau en Disseny Gràfic seria la disciplina que es podria implantar més ràpidament. També afirma que la crisi no pot ser “un argument suficient” per negar la implantació d’aquests estudis, i recorda que a Tarragona hi ha prou demanda perquè sigui viable aquesta petició.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús