Escoles de nens i escoles de nenes?

És positiu educar als nens i a les nenes de manera separada? Aquesta és una qüestió que genera debat i que ha tingut la resposta d’una experta. Anne Moir és doctora en Genètica per la Universitat d’Oxfort i autora del llibre “Brain sex: The real difference between men and women” on, precisament, tracta aquesta qüestió i exposa els beneficis d’educar les criatures separats per sexe en funció de les diferències neurològiques nens i nenes.

La van entrevistar al diari El País el passat 22/4/2011 i us adjuntem l’enllaç perquè pogueu consultar les seves teories. Entre d’altres, Moir assegura que “si es volen reduir les diferències entre nois i noies, cal educar a ambdós sexes de manera separada i diferent. Si no, discriminariem negativament als homes. I és que, si no s’aprèn, la socialització és irrellevant. Un se socialitza quan aprèn, i simplement per conviure no s’encomanen les coses. A les escoles en les que es coeduca no s’ensenya, i pot ser contraproduent”.

Foto: Flickr CC (Galería de Old Photographs Archive Spain)

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús