Els sindicats de mestres es mobilitzen

Tots els sindicats de mestres de Catalunya sortiran avui al carrer amb els treballadors públics per protestar contra les retallades de pressupost previstes en els àmbits d’Educació, Sanitat i altres serveis públics. A més, anuncien mobilitzacions dins el seu propi sector si la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, decideix tirar endavant les propostes que va anunciar aquesta setmana, com l’eliminació de la sisena hora i la instauració d’una hora més de feina setmanal per als mestres a les aules de Primària i Secundària.

Tot i la insistència de la consellera que no s’eliminarà cap lloc de treball en el sistema públic, USTEC-STS, la Federació d’Ensenyament de CCOO, ASPEC, UGT-FETE i CGT creuen que les mesures que proposa “són un ERO encobert”. Alerten que “encara que ningú anés al carrer, això és una retallada de plantilla”, ja que no es cobreixen jubilacions ni altres necessitats, i adverteixen que “deteriorarà el servei públic d’educació”, en paraules de la secretària general d’USTEC-STS, Rosa Cañadell.

De fet, el sindicat CCOO ha fet els càlculs aproximats del que suposarien les propostes de Rigau, i creu que en total sumarien unes hores de feina equivalents a 7.175 mestres, quan només es necessiten 3.750 per fer front a l’augment d’alumnat del proper curs. Per això, el portaveu de la Federació d’Ensenyament de CCOO, Àngel Garcia, alerta que els 3.425 mestres restants poden anar al carrer. “La consellera es passa de retallada”, afirma.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús